Hoe de windows toets mijn leven makkelijker maakt

actueel
15 maart 2017
Gonny Vink
2 minuten

Ik ben verliefd… Ja, verliefd op een toets op mijn toetsenbord. Tijdens mijn werk houd ik van slim. Slim bezig zijn, efficiënt en effectief. Eén van de zaken die mij daarbij helpt, is het vlaggetje op mijn toetsenbord. Met dit vlaggetje kan ik bijvoorbeeld snel mijn laptop vergrendelen als ik een heerlijke cappuccino wil halen, maar niet wil dat anderen vertrouwelijke informatie op mijn laptop kunnen lezen.

Het vlaggetje in combinatie met een andere toets, zorgt voor een snelle actie. En weet je wat zo fijn is? Vaak zijn de toetsencombinaties te raden, als je aan Engelse woorden denkt!

Een voorbeeld: dat vergrendelen. Raad eens, wat is daar het Engelse woord voor? Juist ja: “lock”. Met andere woorden: de vlaggetjes-toets + de ‘L’ zorgt ervoor dat je computer wordt vergrendeld.

Nu jij! Ik wil met één snelle toetsencombinatie terug naar mijn bureaublad. Nou…? Yes, heel goed: de vlaggetjes-toets + de ‘D’ van… ‘Desktop’!

Nog eentje dan: ik wil de verkenner op mijn laptop openen. Verkennen, explore… Juist ja, de vlaggetjes-toets + de ‘E’ van… ‘Explorer’!

Er is ook een aantal opties die wat minder goed te raden zijn, maar wel erg handig. Aangezien ik vaak volgens het nieuwe werken werk, heb ik slechts één computerscherm tot mijn beschikking, maar vind ik het wel handig om op dat ene scherm, 2 verschillende programma’s naast elkaar open te hebben staan. Simpel voorbeeld: ik krijg van de klant een planning opgemaakt in het programma Excel en ik wil deze data in mijn Outlook invullen. Dan wil ik graag deze 2 programma’s op hetzelfde scherm naast elkaar openzetten. Wederom gebruik ik hiervoor mijn lievelingstoets: het vlaggetje. Het Excelbestand zet ik aan de rechterkant van mijn scherm middels de vlaggetjes-toets en de pijl naar rechts. Mijn agenda in Outlook zet ik aan de linkerkant van mijn scherm door middel van de vlaggetjes-toets en de pijl naar links. En jippie, de 2 staan naast elkaar en ik kan snel de planning overnemen.

Uiteraard zijn er véél gemakkelijkere manieren om planningen, zowel intern als extern, af te spreken en af te stemmen? Meer weten? Wacht op mijn volgende blog!

P.S. Natuurlijk zijn we benieuwd wat jouw favoriete toetsencombinatie met de vlaggetjes-toets is! Maar ook voor andere opmerkingen kun je terecht bij ons.

Deze blog is ook te lezen op de site van Lifehacking