Jannie Keiren: mijn eerste maanden bij work21

17 februari 2020
Jannie Keiren
2 minuten leestijd

Deze blog schrijvende, ben ik alweer twee maanden aan de slag bij work21. Wat vliegt de tijd! Na mijn stageperiode begon ik in december eindelijk met mijn eerste echte werkweek. Ik ontving een warm welkom met een mooie bos bloemen bij de start van mijn eerste officiële teammeeting. Gedurende de teammeeting maakten we foto’s voor op onze nieuwe website (hadden wij geluk dat de zon scheen!), blikten we terug op het afgelopen jaar en stelden we doelen op voor het komende jaar. De hierin open, enthousiaste sfeer waarbij iedereen verantwoordelijkheid draagt en gelijkwaardig is, viel me meteen op. Ik voelde me meteen onderdeel van het team.

Office 365 in mijn werk

In de eerste weken heb ik veel kennis opgedaan in verschillende aspecten rondom het slimmer werken en organiseren met technologie. Hierbij kun je denken aan digitaal samenwerken, op afstand vergaderen en het slim delen van kennis. Een geschikte applicatie hiervoor die we binnen work21 veel gebruiken is Microsoft Teams (onderdeel van Office 365).

Voordat ik begon bij work21 was ik vooral bekend met de applicaties van Office 365 als Word, Excel en PowerPoint. Dat er nog veel meer handige applicaties zijn, was voor mij een echte eyeopener. Mijn favorieten op dit moment zijn Microsoft Teams en OneNote. Ik gebruik ze dagelijks in mijn werk en kan niet meer zonder. Zo heb ik veel contact met mijn collega’s via Microsoft Teams. Dit zorgt ervoor dat ik nauwelijks mail ontvang (ja echt!) en op ieder moment waar ik ook ben alle informatie kan raadplegen gecategoriseerd per project. Heel fijn voor met name diegene die houden van orde en structuur zoals ik. 😊

Door het gebruik van Office 365 binnen work21 heb ik geleerd om slimmer mijn werk te organiseren en digitaal samen te werken. Dit is ook meteen wat ik mooi vind binnen work21. Hetgeen we adviseren bij onze klanten passen we ook intern toe. Om meer inzicht te krijgen in hoe we dit bij klanten doen, heb ik de afgelopen tijd veel deelgenomen aan trainingen van collega’s bij verschillende klanten. Ik heb hierbij gemerkt dat het aanbieden van apparaten (o.a. laptops en mobiele telefoons), maar ook applicaties van Office 365 lang niet zorgen voor de optimale toepassing. Het vraagt namelijk om een nieuwe manier van werken. Als work21 ondersteunen wij organisaties om het individueel belang af te stemmen op de dagelijkse werkzaamheden. Hierdoor is opgedane kennis meteen toepasbaar in de praktijk.

verder praten?

Door mijn eigen ervaring en zoektocht in het gebruik van verschillende applicaties van Office 365 maakt dat ik veel kennis heb opgedaan en in staat ben de klant hierin beter te ondersteunen. Deze kennis deel ik graag! Ben je nieuwsgierig geworden door mijn verhaal? Neem gerust contact op!