i love my iPad and iPhone!

actueel
27 februari 2017
Esther Slotema
3 minuten

Ontzettend veel mensen zijn tegenwoordig in het bezit van een apparaat van Apple. De MacBooks zijn in trek maar vooral veel mensen hebben tegenwoordig een iPhone en/of iPad. Ook voor hun werk. Ik heb de afgelopen jaren voor work21 ook al regelmatig workshops gegeven waarmee ik mensen op weg hielp in het gebruik van hun iPad of iPhone voor hun werk.

En als je het mij vraagt zijn dit een van de leukste workshops om te geven. Sowieso omdat mensen bij binnenkomst van de workshop al blij zijn: ze hebben net een cadeautje hebben gekregen van hun werkgever! Maar vooral omdat je mensen echt kunt verrassen met een Appleproduct. Omdat veel mensen al een apparaatje van Apple in huis hebben, verwachten ze vaak niet dat ik ze nog ergens mee kan verrassen. Boy are they wrong!! Ik heb al menig jarenlange-Applegebruikers het (soms letterlijk!) uit horen schreeuwen van verbazing omdat ze superhandige tips hoorde die al jaren voor hen verborgen waren gebleven.

Die tips wil ik natuurlijk niet voor mezelf houden. Aan de hand van 4 video’s geef ik je mijn 4 favoriete tips voor iPhone en iPad. Én ik probeer er natuurlijk voor te zorgen dat ook ervaren Applegebruikers versteld gaan staan! 🙂

E-mails minimaliseren en later afmaken
Je kent het misschien wel: je bent een mail aan het typen maar je wil eigenlijk nog even een andere mail raadplegen voor je hem verstuurt. Wat doe je dan? Opslaan als concept en later het concept weer opzoeken en verder typen? Dat kan veel slimmer!
(geschikt voor iPad & iPhone!)

Snel switchen tussen apps
Tijdens het werken op je iPad of iPhone moet je soms veel wisselen tussen je apps, bijvoorbeeld om je mail en agenda naaste elkaar te leggen. De ene app afsluiten en de andere aanklikken is dan niet erg snel, maar er zijn een aantal manieren om nog sneller te switchen. En wist je dat je op een iPad zelfs 2 schermen naast elkaar kunt zetten?
(let op: er worden 4 tips gegeven in de video, ze zijn allemaal geschikt voor de iPad, alleen de eerste 2 zijn geschikt voor iPhone)

Toetsenbord tips
Typen kunnen veel van ons inmiddels razendsnel. Maar ken jij alle ins and outs van je toetsenbord?

Mails verwijderen
Last but not least: deze video laat mijn lievelings tip zien! Er zijn verschillende manieren om je e-mails naar de prullenbak te verplaatsen; ik laat je alle 3 de manieren zien. Maar wist je ook dat je deze mails, als je ze per ongeluk verwijdert hebt, direct terug kunt halen zonder ze weer op te zoeken in de prullenbak?
(alle tips zijn zowel geschikt voor de iPad als de iPhone!)

Wil je meer weten over de iPad en de iPhone of heb je vragen of opmerkingen? Neem contact op met Jessy!