provincie zuid-holland

"slimmer, sneller, beter"

uitdaging

Provincie Zuid-Holland wilde een digitaliseringsslag maken die direct impact zou hebben op de manier van samenwerken. ‘Slimmer, sneller, beter’ was het motto van de IT-afdeling. Om de hele organisatie slimmer, sneller en beter samen te laten werken, was het noodzakelijk om de hele organisatie mee te nemen in het digitale tijdperk.

Onder andere om deze reden heeft Provincie Zuid-Holland ervoor gekozen om alle 1.500 medewerkers te voorzien van een nieuwe Samsung S10. Alle apparaten moesten vanaf een afstand beheerd kunnen worden zodat de Provincie voldeed aan alle AVG eisen. Hiervoor moesten de juiste apps en instellingen worden geïnstalleerd. Best een uitdaging voor medewerkers. Ze moesten niet alleen afscheid nemen van hun oude vertrouwde toestel, ze moesten ook allerlei instellingen goed doorlopen op hun nieuwe toestel en bepaalde apps op de juiste wijze installeren. Met handleidingen kwamen ze er niet altijd uit en dat leverde frustratie op. Gelukkig heeft work21 veel ervaring met dit soort situaties en we hebben de Provincie dan ook ondersteund bij deze verandering.

meer informatie
of bel 085 07 95 821

oplossing

Om medewerkers mee te nemen in deze verandering hebben we workshops georganiseerd in kleine groepen. In deze workshops kregen deelnemers tips en tricks over hun nieuwe telefoon, begeleiding bij het installeren van alle benodigde werk apps en bij het regelen van de juiste instellingen. Ook kregen ze uitleg over de motivatie van de Provincie om hiervoor te kiezen en hoe slim samenwerken in de toekomst ondersteund wordt.

De nieuwe telefoons waren onderdeel van een digitalisering, welke op de langere termijn moet zorgen voor een efficiëntieslag. Het maakt vergaderen op afstand mogelijk, zorgt voor minder gebruik van papier in het dagelijks werk en helpt medewerkers om eenvoudiger informatie te delen en terug te vinden. De verwachting is dat medewerkers met deze nieuwe werkwijze tot wel 50% productiever zijn in 2028. Kortom: slimmer, sneller en beter!

Medewerkers stonden niet altijd te springen om een workshop te volgen of hun oude toestel in te wisselen. Ondanks dat gegeven waren de geluiden na afloop van de workshop ronduit positief. Medewerkers voelde zich gefaciliteerd, waren tevreden met de geboden begeleiding en waren blij dat ze niet in het weekend een ingewikkelde handleiding moesten doornemen.

meer informatie
of bel 085 07 95 821

neem contact op met Nadine