bekijk de video

uitdaging

Verzekeringsmaatschappij Vivat is een jonge organisatie met jarenlange ervaring die klanten helpt om financiële keuzes eenvoudig te maken. Vivat zet klantgerichtheid, slim samenwerken en innovatie voorop en is bezig met de transitie naar digitale verzekeraar. Om deze slag te slaan willen ze bewegen van individueel werken (ik) naar samenwerken (wij). Kortom, van ik naar wij, met het motto: alleen ga je sneller, samen kom je verder. In dit kader heeft Vivat ervoor gekozen over te stappen naar Office 365. Dit was een grote stap voor de organisatie. Hiervoor was lef nodig.

oplossing

Samen met work21’s Bas Krikke zette ze het programma ‘Vivat Vibes’ op om Office365 te introduceren. Vivat Vibes is een uitgebreid programma waar werkscenario’s een belangrijk onderdeel van zijn. Denk aan werkscenario’s als slim communiceren, slim vergaderen en slim structureel samenwerken. Dit kunnen ze als team of als individu doorlopen met het doel om slimmer te werken. Het beoogde resultaat is dat mensen productiever zijn zodat ze meer tijd hebben voor innovatie en meer tijd hebben om de klant goed te helpen.

Vivat Vibes is gebaseerd op het Spotify concept waarin je ook erg veel onderdelen en mogelijkheden hebt; denk aan nummers, albums, playlists, suggesties, etc. Met Vivat Vibes kon ieder team zijn eigen werkscenario ‘playlist’ samenstellen, zoals het werkscenario ‘Slim structureel samenwerken’. Met de playlist en begeleidingen gingen de teams aan de slag. De integrale aanpak vanuit THOM (Technologie, Huisvesting, Organisatie en Mens) was hierbij de rode draad. Al deze onderdelen hebben samen mooie muziek gemaakt!

Vivat Vibes heeft namelijk heel veel opgeleverd. Maandelijks maakt 92% van het personeel gebruik van Microsoft Teams. Ter vergelijking: maandelijks maakt 85% van het personeel gebruikt van E-mail. Het wordt daarnaast actief gebruikt, er gaan elke dag rond de 2000 berichten heen en weer. Mensen vinden het verder fijn dat ze goed worden begeleid en dat niets over de schutting is gegooid. Ze voelen dat het meerwaarde biedt voor hen. Tot slot bereiken we mensen echt. Zo was een collega laatst vooral sceptisch en kritisch. Na kennismaking met onze Spotify aanpak vertelde ze enthousiast over Microsoft Teams en het belang van werkafspraken. Dat klinkt als muziek in onze oren!

In onderstaande video vertellen de medewerkers in meer detail over de Vivat Vibes aanpak en wat het hen als organisatie heeft opgeleverd.

meer informatie
of bel 085 07 95 821

neem contact op met Gonny