change management
Bij work21 begrijpen we dat organisaties voortdurend in beweging zijn om de processen slimmer te maken en (interne) klanten beter van dienst te zijn. Vooral op het gebied van technologie en digitalisering liggen veel kansen én uitdagingen. Toch blijven resultaten van veranderingen vaak achter:
- Er lopen verschillende initiatieven tegelijk die niet goed op elkaar zijn afgestemd
- Er worden trainingen aangeboden, maar de werkwijze in de praktijk verandert niet
- Het is onduidelijk waarom er veranderd moet worden
- Niet iedereen gelooft er in
Dan gaat duurzaam veranderen niet lukken. Wat er wel nodig is? Een mensgerichte en integrale aanpak. Daarmee maken we samen context, aanleiding en beargumenteerde keuzes van een verandering duidelijk. Zo wordt de verandering een voorspelbaar en controleerbaar proces, waar aan het einde de verandering ‘normaal’ is geworden en medewerkers klaar zijn voor veranderingen in de toekomst.
al jaren partner voor
een integrale aanpak
We zien vaak dat een verandering in de manier van werken stagneert wanneer deze te veel bij één afdeling wordt belegd, het bekende ‘IT-feestje’. Of we zien dat een verandering ongelukkig in het midden tussen afdelingen valt, want ‘wij zijn daar niet van’, bijvoorbeeld met hybride werken. Op die manier komt een organisatie heel lastig in beweging.
Het succes zit hem in een integrale aanpak. Wendbaarder worden zit op het snijvlak van mens, organisatie en technologie. Dat betekent dat elke afdeling verantwoordelijk is voor het creëren van een lerende organisatie waarin medewerkers klaar zijn voor de toekomst. Hoe eerder je in een verandertraject start met een multidisciplinair team, hoe beter. In onze trajecten werken we daarom altijd samen: met de organisatie, de leidinggevenden, de medewerkers en in teamverband. Top-down en bottom-up.
mensgericht veranderen
Mensgericht veranderen gaat om verder kijken dan de techniek. Wendbaarder worden vraagt van medewerkers om niet alleen hun technische skills te ontwikkelen, maar ook om te innoveren, te communiceren en samen te werken met andere afdelingen. Dit heeft impact op belangrijke aspecten als vertrouwen, inclusiviteit, autonomie, zingeving en waardering.
Daarnaast vraagt een mensgerichte aanpak om heldere communicatie. Neem medewerkers serieus en informeer ze tijdig over de aanleiding van de verandering, welke keuzes daarin gemaakt zijn en wat ze de komende tijd kunnen verwachten. We geloven niet in massacommunicatie of een ‘wasstraat’. Door aan te sluiten op de behoefte van een team en op zoek te gaan naar quick wins, haal je weerstand weg en krijg je medewerkers sneller in beweging. We kijken per team naar hun belangen, het nut en de noodzaak, wat de verandering betekent voor hun dagelijkse werk en wat ze wellicht moeten opgeven. Dit doen we met onze eigen worxs-aanpak.
een duurzame gedragsverandering
Kortom: we helpen organisaties om uitdagingen aan te gaan en veranderingen met impact door te voeren. Samen creëren we een lerende organisatie waarin medewerkers klaar zijn voor de toekomst. Dit doen we op het snijvlak van mens, organisatie en technologie. IT- en HR-afdelingen bieden wat ons betreft het fundament van de organisatie dat wendbaarheid mogelijk maakt. Wij ondersteunen deze afdelingen graag bij deze verandering!
Wij zijn pas tevreden als jullie mensen zich de nieuwe werkwijze of digitale werkomgeving eigen hebben gemaakt.
waarom work21?
- Integrale, mensgerichte aanpak
- Voor een duurzame gedragsverandering
- Jarenlange ervaring in veel branches
- Focus op zelfredzaamheid bij toekomstige veranderingen
meer informatie
Ben je na het lezen van onze website nieuwsgierig geworden naar work21? Laten we dan kennismaken, want wij geloven dat een goede samenwerking begint met een klik.
Robin Hartlieb
Laat je gegevens achter en ik kom er zo snel mogelijk op terug!
"*" geeft vereiste velden aan