CYBER-SAFE-GEDRAG

op de werkvloer

Ontdek wat cyber-safe werken voor jou en/of je team kan betekenen en hoe je samen hiervoor verantwoordelijkheid draagt. Het gaat niet alleen over ‘begrijpen wat je aan het doen bent’, maar ook over een belangrijke gedragsverandering die gebaseerd is op de bewustwording dat cyber-safe werken voor iedereen van belang is. Wij richten ons hierbij op de beide invalshoeken: begrijpen en bewuste gedragsverandering.

Cyber-safe werken, wat houdt dat nu precies in? Het heeft te maken met alle risico’s die op de loer liggen wanneer je digitaal werkt en oa. door flexwerken meer digitaal samenwerkt. Denk aan virussen die op onze apparaten worden afgevuurd, aan phishing mails die bijna dagelijks ons postvak vervuilen en het onveilig delen van bestanden.

Naast deze externe factoren moeten we natuurlijk ook naar onszelf kijken. Hoe gedraag jij je eigenlijk online? Ben je je bewust van de externe gevaren en hoe jouw gedrag en dat van je collega’s bepaalt of deze externe gevaren ook daadwerkelijk problemen worden? Om cyber-safe te werken heb je kennis nodig, bewustzijn van je eigen gedrag én een omgeving die je stimuleert om cyber-safe te werken.

De verantwoordelijkheid voor cyber-safe werken ligt al lang niet meer alleen bij de IT-afdeling. Iedereen die in een digitale omgeving werkt heeft daar een verantwoordelijkheid in.

Meer informatie of bel 0850795821

Hoe werkt het?

Tijdens de aanpak cyber-safe gedrag sessie behandelen we verschillende onderwerpen. Uiteraard passen we de sessie aan op jouw vragen en ervaringen. Doordat we vormen kiezen die zeer interactief zijn, ga je aan de slag met je eigen situatie en behoeftes.

Wanneer je als team cyber-safe gaat werken, ga je met elkaar in gesprek hoe je elkaar alert houdt bij veranderingen die de veiligheid in gevaar kunnen brengen. Tevens voel je je als team verantwoordelijk voor elkaars cyber-veiligheid.

Je leert als team hoe je de juiste afspraken maakt over cyber-safe gedrag en wanneer en hoe jullie IT-afdeling je daarbij kan helpen. Waardoor jullie uiteindelijk steeds veiliger gaan werken in de digitale bedrijfsomgeving.

Meer informatie of bel 0850795821

Tijdens de sessie komen de volgende onderwerpen zeker aan bod:

  • Zijn je wachtwoorden veilig?
  • Weet je waar je op moet letten om gevaarlijke mails te herkennen?
  • Weet jij hoe je veilig werkt in je digitale omgeving?
  • Heb je goed beeld van ‘veilig werken in de Cloud’?
  • Voer jij met je collega’s het gesprek over veilig of onveilig werken?
  • Weet jij wat de AVG-veiligheidsregels voor invloed hebben op jouw werk?
  • Laat jij je werkplek altijd veilig achter?
  • Weet je zeker dat je digitale apparaten allemaal safe zijn?
  • Weet je hoe je moet handelen als het misgaat?

Resultaat

De verschillende digitale hulpmiddelen zijn veilig op elkaar afgestemd. Je kan veilig werken zonder te veel regels en alarmbellen die je in de gaten te moeten houden. Je herkent gevaren en weet je wanneer je een ‘alarmbel’ serieus moet nemen.

Wil jij en je team alerte gebruikers van digitale hulpmidvdelen worden? Die op de hoogte zijn van de juiste veiligheidsmaatregelen om in een digitale werkomgeving veilig samen te werken? Zich bewust zijn van je verantwoordelijkheid als gebruiker in je team op je werk als thuis?

Meer informatie of bel 0850795821
Resultaat

Meer informatie

Ben je na het lezen van onze website nieuwsgierig geworden naar work21? Laten we dan kennismaken, want wij geloven dat een goede samenwerking begint met een klik.