hybride werken

hybride werken...

… een werkstijl die waarde toevoegt voor het behalen van de organisatiedoelen, waarbij medewerkers betekenisvol kunnen zijn en hun volledig potentieel kunnen benutten.

Het staat voor een mengvorm van het goede van ‘wat er eerder was’ en de huidige (digitale) mogelijkheden. Waarbij het werk bepaalt waar, wanneer en hoe (samen)gewerkt wordt. Of dit nu samenwerken is op een fysieke locatie of online, op hetzelfde moment (synchroon) of op een andere tijd (asynchroon). Hybride werken is niet voor iedere organisatie geschikt. Het is een middel en geen doel op zich.

Het ‘implementeren’ van hybride werken in jouw organisatie gaat niet vanzelf. Het vraagt om een verandering op het gebied van mensorganisatietechnologie en huisvestiging. Het begint bij het stellen van de juiste vragen.

Met onze aanpak, ‘van visie naar werkstijl’, helpen we organisaties in vier stappen naar de nieuwe hybride werkstijl. De mens staat hierin altijd centraal, de focus ligt op gedragsverandering. Niet voor even, maar voor de lange termijn. Zodat jouw organisatie op een duurzame manier hybride blijft werken.

Benieuwd naar de logische eerste stap voor jouw organisatie?

neem contact op
of bel 085 07 95 821

direct contact?

contact

van visie naar werkstijl...

Samen met het managementteam en belangrijke stakeholders in de organisatie formuleren we een heldere visie op hybride werken die aansluit op de organisatiedoelen.

Met de hybride werken scan maken we inzichtelijk waar de organisatie nu staat in relatie tot hybride werken.

Met de visie en de onderzoeksresultaten ontwikkelen we samen een concreet plan. Welke acties zijn er nodig om succesvol hybride te werken?

Voor succesvolle implementatie definiëren we per kernthema concrete actieplannen, bijvoorbeeld een workstyle traject met website, spel en online toolbox, en/of een traject voor leidinggevenden.

hybride werken

workstyle voor teams

Samen aan de slag met jullie aandachtspunten met een eigen actieplan. In het workstyle traject worden teams meegenomen in de vijf succesfactoren voor hybride samenwerken. Het traject helpt teams in hun transformatie naar meer eigenaarschap op het teamresultaat.

hybride werken

workstyle: in spelvorm aan de slag met het team

Het workstyle traject in fysieke vorm waarbij workstyle spel de aandachtspunten voor hybride samenwerken van het team inzichtelijk maakt. Het spelelement geeft een extra dimensie aan het versterken van de verbinding in het team.

hybride werken

workstyle: aan de slag met experimenten

workstyle staat voor experimenteren in het dagelijkse werk. De aanpak bevat experimenteerkaarten: kleine, concrete opdrachten in je dagelijkse werk, die te maken hebben met werkwijzen en vaardigheden die het hybride werken makkelijker maken. Ze staan gebundeld op een handige website en zijn ook via een app te gebruiken. Zo kun je meteen aan de slag!

hybride werken

hybride leidinggeven, ontwikkel je leiderschap

Hybride werken vraagt om een digitaal leiderschap. Je bent in staat met een growth mindset naar (digitale) ontwikkelingen te kijken en durft deze disruptief durven inzetten. Je geeft richting vanuit een visie, geeft ruimte, faciliteert flexibiliteit, maakt samen met je team resultaatafspraken en bewaakt de voortgang door evaluatie en reflectie. Samen met een work21 coach zet je jouw persoonlijke ontwikkelplan om in actie: hoe ontwikkel ik mijzelf in de 12 competenties én hoe breng ik het naar mijn team/de organisatie.

al jaren partner voor

neem contact op met Esther

work21-bedrijfslocatie-utrecht
of kom op bezoek!