hybride werken/leidinggeven

Leidinggeven bij hybride werken

praktijkgerichte oplossingen

Incidenteel een dagje werken vanuit huis was een prima afwisseling tussen de kantoordagen. Veel kenniswerkers werken nu structureel niet meer een hele werkweek op kantoor. Samenwerken op afstand vraagt om een serieuze omschakeling. Niet alleen qua mindset, maar ook op het gebied van organisatie.

work21 begeleidt organisaties hier al jaren in. In deze uitdagende tijden voelen we ons verplicht om die schat aan opgedane kennis, tips en tools met je te delen om je te helpen en versnellen.

hoe houd ik mijn medewerkers verbonden?
samen met het team en de organisatie

hoe blijven we vitaal in de hybride werkomgeving?
organiseren van je werkdag, werk/prive-balans, gezonde werkplek, bewaken van eigen grenzen, versterken van motivatie

hoe werken we effectief en plezierig samen
afstemming en inzicht, samenwerken over grenzen heen, slim vergaderen

hoe stuur ik op afstand?
kaders en doelen, ruimte geven, performance management

hoe blijven we wendbaar?
openheid en transparantie met slimme inzet van online middelen

hoe stimuleer ik een open en transparante manier van samenwerken?
vertrouwen, communicatie en psychologische veiligheid

slim (digitaal) samenwerken
slim inzetten van digitale middelen met een duidelijk doel en persoonlijke effectiviteit

hoe houd ik mijn medewerkers verbonden?

Juist in deze tijd krijgen we veel vragen over verbondenheid. We missen de spontane ontmoeting, gesprekken bij de koffie-automaat en de humor op kantoor. Leidinggevende van nu hebben een faciliterende rol bij het versterken van verbondenheid. Dit gaat over veel meer dan gezellig samenzijn. Jij kunt een hybride werkomgeving creëren waarin de manier van samenwerken verbondenheid versterkt. Waarin medewerkers worden gestimuleerd om individuele talenten in te zetten door ze te signaleren en te benoemen. Ook door voorbeeldgedrag in hoe je je kwetsbaarheid kunt tonen, hoe je omgaat met conflicten en feedback, elkaar aanspreekt op verantwoordelijkheden. Verbondenheid creëer je juist ook door met elkaar aan de slag te gaan, gezamenlijke resultaten te halen en als team te ontwikkelen.

3 tips voor meer verbondenheid in jouw team

Staat jouw vraag er niet bij? vraag het dan direct aan onze expert op dit thema!

werk-privé balans

Een gezonde werk-privé balans was voor velen top of mind tijdens de coronaperiode. Soms was er weinig balans, maar de voordelen zijn duidelijk blijven hangen. Geen onnodige reistijd en een flexibele tijdsindeling maakt ons efficiënter en meer gefocust. De leidinggevenden in ons onderzoek gaven veel ruimte aan hun medewerkers en kregen er vertrouwen en resultaat voor terug. De komende periode staat in het teken van het bewaken van hun eigen grenzen, het zorgen voor een eigen goede werk-privé balans. Ook is het tijd voor reflectie: waarom doe ik wat ik doe, hoe versterk ik mijn eigen motivatie en hoe stel ik zelf grenzen?

3 tips voor een beter werk prive balans

Staat jouw vraag er niet bij? vraag het dan direct aan onze expert op dit thema!

samenwerken

Wat spreken we met elkaar af over hoe we op afstand met elkaar samenwerken? Ook voor leidinggevenden was de massale thuiswerkperiode een grote uitdaging. Leidinggevenden die samen met hun team bepaalden hoe dit zo plezierig en effectief mogelijk eruitzag, plukten daar de vruchten van. Ze waren bereid om te leren en te experimenteren. Zo stimuleerden ze de betrokkenheid in het team en gaven ze ruimte voor eigen regie. Duidelijkheid scheppen over het werkproces en de bijbehorende afspraken helpen hierbij.

3 tips om beter samen te werken

Staat jouw vraag er niet bij? vraag het dan direct aan onze expert op dit thema!

resultaatgericht werken

Wil je samen resultaatgericht werken dan zorg je voor een heldere doelen en kaders. En duidelijkheid over wie waarvoor verantwoordelijk is. Juist door dit samen te bepalen, creëer je ruimte voor je medewerkers om eigenaarschap te nemen. Het draagt bovendien bij aan goed opdrachtgever/ondernemerschap. In de coronatijd is dit voor velen houvast of een middel om de verbondenheid in het team te versterken. Vergeet niet resultaten te vieren, ook op afstand.

3 tips voor meer resultaatgericht leidinggeven

Staat jouw vraag er niet bij? vraag het dan direct aan onze expert op dit thema!

wendbaarheid

De huidige tijd van hybride werken doet meer beroep op onze wendbaarheid. We weten dat we flexibeler kunnen zijn. Nu is het zaak om grip te houden op je markt en verbinding met jouw mensen. Met open en transparante communicatie met behulp van een slim platform en duidelijke werkafspraken bied je de kaders waarbinnen jouw team optimaal kan (samen)werken. De coronatijd was een oefenvijver waarin door velen kansen zijn gezien én aangepakt.

3 tips voor meer wendbaarheid bij je medewerkers

Staat jouw vraag er niet bij? vraag het dan direct aan onze expert op dit thema!

vertrouwen

Vertrouwen hebben in je team en vice versa. Dé basis voor succesvol en effectief samenwerken. De coronatijd benadrukte dat open en transparante communicatie bij op afstand werken essentieel is. Met tijd en aandacht voor dialoog binnen het team én met individuele medewerkers staat dit aan de basis om vertrouwen in stand te houden. Geef ruimte om te leren en experimenteren, om fouten te maken en zelf beslissingen te nemen. Top prio voor iedere leidinggevende!

3 tips voor meer psychologische veiligheid in jouw team

Staat jouw vraag er niet bij? vraag het dan direct aan onze expert op dit thema!

slim (digitaal) werken

Op afstand (samen)werken vraagt dat je je open opstelt. Voor nieuwe tools én andere manieren van werken (synchroon/asynchroon). Als leidinggevende kun je je team faciliteren door een open, hybride werkomgeving te bieden, waarin transparant wordt samengewerkt, kennis gedeeld en medewerkers bij alle informatie kunnen die ze nodig hebben om hun werk goed te doen. Neem je team mee door de relevantie en voordelen te laten zien van wat er kan en wat je zelf al doet.

ondersteuning bij verandermanagement communicatie…

Meer wendbaarheid vraagt om lef. Om de manier van leidinggeven tegen het licht te houden Om inzichtelijk te maken waar verandering nodig is. Een verandering die leidinggevenden samen met het leiderschapsteam én hun eigen team in gang kunnen zetten. Ben jij er klaar voor om de stap te maken naar een meer wendbare organisatie? We ondersteunen je bij meer inzicht en een concrete aanpak voor verandering. En waar nodig is ook met de communicatie om de verandering in de organisatie te ondersteunen!

Staat jouw vraag er niet bij? vraag het dan direct aan onze expert op dit thema!

webinar

schrijf je hieronder in voor één of meerdere webinars

Robin Hartlieb

Laat hiernaast je gegevens achter en ik kom er zo snel mogelijk op terug!

"*" geeft vereiste velden aan

lunch-inspiratiesessies*

kom nu virtueel op bezoek

stuur een bericht

contact@work21.nl

of

chat met ons