workstyle traject voor teams

Nu we grotendeels op afstand en hybride samenwerken, is het belangrijk om aandacht te besteden aan de manier van samenwerken. Hybride werken is veel meer dan de combinatie van thuis en op kantoor werken; het is een nieuwe werkstijl. Het vraagt om individuele en teamvaardigheden, zoals persoonlijk leiderschap, transparant werken en in verbinding blijven op afstand.

Met ons workstyle teamtraject sluiten we hier op aan. We ontwikkelden het traject op basis van onderzoek en jarenlange praktijkervaring, en hebben het afgelopen jaren succesvol ingezet bij diverse organisaties. In het traject worden teams meegenomen in de vijf succesfactoren voor hybride samenwerken en gaan ze zelf aan de slag met een actieplan. Training of voorschriften hebben maar beperkt invloed op een verandering in de werkwijze. De sleutel ligt binnen het team, in het dagelijks gedrag en werkafspraken. Het workstyle traject helpt teams in hun transformatie naar meer eigenaarschap op het teamresultaat. Wil je meer weten over een hybride werken traject voor je hele organisatie? Kijk dan hier.

meer informatie
of bel 085 07 95 821

product bestellen

workstyle traject voor teams

€2150,00

direct contact?

contact

uitgangspunten workstyle

  • vraag gestuurd: op basis van eigen (team) behoeften
  • eigen verantwoordelijkheid: eigenaarschap van leren bij team/individu
  • gedragsverandering: praktische, zichtbare impact in dagelijks werk
  • praktisch: experimenteren en leren in dagelijks werk
  • schaalbaar: herhaalbaar en flexibel

hoe werkt het?

Het workstyle teamtraject bestaat uit 3 bijeenkomsten. Je vult onze teamscan in en op basis van de uitkomsten ga je in gesprek en bepaal je als team de focus. Dan ga je individueel en samen aan de slag met eigen acties en met experimenten uit onze praktische toolbox. Daarna worden de ervaringen besproken en vastgelegd in nieuwe werkafspraken en concrete vervolgstappen.

neem contact op

stap 1: waar staan we, waar willen we heen?

Voorafgaand aan de bijeenkomst vindt er een intake plaats met de leidinggevende om het team alvast te leren kennen. In de startbijeenkomst verken je samen met je team hoe jullie op dit moment werken en waar de uitdagingen liggen. Met de teamscan brengen we dit in kaart aan de hand van de vijf succesfactoren voor (hybride) samenwerken en drie ontwikkelplateaus. De ontwikkelplateaus beschrijven waar de regie en afstemming in het team liggen. Hybride werken gaat makkelijker als je veel afstemming hebt op teamniveau en ook het netwerk actief betrekt.

Uit de scan komt een overzicht van het ontwikkelplateau per succesfactor. Jullie bepalen vervolgens de sterktes en uitdaging van je team: wat zien jullie als concrete stap? Welke factor of factoren hebben aandacht nodig? Naar welk plateau zouden jullie willen ontwikkelen?

De bijeenkomst kan fysiek of juist online plaatsvinden. Tip: je kunt het traject ook in spelvorm doen.

stap 2: experimenteer in je dagelijks werk

In de actiebijeenkomst gaat het team aan de slag op basis van de gekozen focus. Een toolbox biedt naast voorbeelden, e-learnings en inspiratiebronnen vooral een breed aanbod aan praktische experimenteerkaarten. Een experimenteerkaart is een laagdrempelige opdracht om in je dagelijks werk aan de slag te gaan met een nieuwe werkwijze.

Je experimenteert samen met collega’s uit je team, binnen je organisatie, of zelfs met je netwerk. Waar je vast loopt is er uiteraard praktische ondersteuning beschikbaar in de vorm van naslag, training of coaching. De experimenteerkaarten zijn via een handige website te gebruiken.

stap 3: vertaal ervaringen in werkafspraken

In een derde sessie kijk je samen met je team terug. Wat waren lastige punten waar je nog vastliep? Wat waren leerervaringen en successen? Hoe vertaal je deze in concrete teamafspraken waar je elkaar aan houdt in je dagelijkse werk?

het resultaat

Na het afronden van het workstyle traject heb je:

  • de uitdagingen in het team rondom hybride werken in kaart
  • meer eigenaarschap bij de teamleden rondom eigen teamontwikkeling
  • een complete toolbox voor werkplekleren en teamontwikkeling
  • teamafspraken op maat
  • een concrete verandering in het werk: meer regie en focus op je doel, door slimmer samenwerken, in een verbonden en vertrouwd team, door zelf slimmer/digitaal te werken en in gezonde persoonlijke balans

De organisatie krijgt inzicht  in de voortgang en ontwikkeling van de verschillende teams.

hoe nu verder?

Wil jij ook graag aan de slag met je team(s) om het hybride werken eigen te maken? We doen dit graag samen met jou. En omdat niet iedere organisatie hetzelfde is, en wij echt impact willen maken met wat we doen, gaan we graag met je in gesprek om de mogelijkheden te bespreken.

ga met ons in gesprek

direct bestellen

Samen met work21 aan de slag met workstyle trajecten voor jullie teams? We ontvangen graag je gegevens en nemen graag contact met je op!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.