organiseren-van-it-header-1

organiseren van it

Met de steeds snellere technologische ontwikkelingen wordt het speelveld waarin IT-afdelingen opereren steeds complexer. Externe factoren zoals cloudtechnologie, kunstmatige intelligentie, veranderende wet- en regelgeving hebben invloed op IT-organisaties. Intern nemen de vragen en verwachtingen van de bedrijfsvoering toe. Als IT-organisatie is het essentieel om wendbaar te zijn en de balans te behouden. Dit brengt nieuwe uitdagingen met zich mee, waardoor je op een andere manier moet werken en IT anders moet organiseren.

Maar hoe doe je dit ook beheersbaar en veilig? Om grip te houden op een steeds complexer speelveld en tegelijkertijd flexibel te zijn, moet IT zich anders gaan organiseren. Dit betekent dat rollen, verantwoordelijkheden en processen veranderen. Communicatie, kennisuitwisseling en sponsorschap worden nog belangrijker. Nieuwe vaardigheden en competenties van IT-medewerkers zijn nodig. Meer agile werken en nieuwe rollen binnen zowel IT als de bedrijfsvoering. De organisatie verwacht dat IT-verantwoordelijken richting en sturing geven aan al deze ontwikkelingen.

Vanuit work21 helpen wij je IT wendbaar te organiseren. We begrijpen de uitdagingen en bieden begeleiding bij IT transities en regievoering.

meer informatie
of bel 085 07 95 821

al jaren partner voor

organiseren van it

de blauwdruk voor jouw wendbare it-organisatie

De wendbare fabriek biedt een blauwdruk om de wendbaarheid van jouw IT-team gericht te vergroten. Dit model is gebaseerd op vijf succesfactoren en onderliggende assen, die richting en focus geven aan de doorontwikkeling van de IT-organisatie. We bepalen samen onze huidige positie en de ambitie, waardoor we meetbare groei kunnen realiseren. Hierna kunnen we holistisch te werk gaan door middel van praktische experimenten en interventies, geïntegreerd zijn in het dagelijks werk.

Herkennen jullie deze uitdagingen?
• Hoe leer je mensen werken met een werkplek die continu verandert?
• Hoe creëren we meer autonomie in zelfsturende teams?
• En hoe verkorten we de tijd die het kost om beslissingen te nemen?
• Hoe zorgen we ervoor dat IT niet als ‘remmer’ gezien wordt?

Lees meer

organiseren van it

visie op governance

Wat zijn de grenzen en richtlijnen voor het gebruik van je IT-systemen? Wie is verantwoordelijk voor het aanvragen en goedkeuren van wijzigingen en wat kun je precies verwachten? Is het toegestaan om zelf aanpassingen te maken of moet alles via de IT-afdeling verlopen?

Onder ‘governance’ verstaan we de regels en richtlijnen die zorgen voor duidelijke processen en een goede gebruikerservaring binnen een veilige en beheersbare IT-omgeving. We streven altijd naar een evenwicht tussen mens, organisatie en technologie, en meer specifiek tussen medewerkers en processen, en de infrastructuur en applicatie inrichting.

Een holistische governance aanpak vergroot de snelheid waarmee je als IT-organisatie nieuwe producten en diensten kunt opleveren. Het is dus belangrijk aandacht te besteden aan je governance aanpak. Dat start met een visie op governance: Met welke uitgangspunten of besliscriteria houden wij rekening? En een visie op digitaal samenwerken, bijvoorbeeld in Microsoft 365. Wat vinden wij belangrijk aan onze omgeving zodat deze perfect aansluit bij onze werkzaamheden? Van daaruit maak je afspraken over hoe je beslissingen neemt, op basis van welke ontwerpprincipes, criteria en wie uit de organisatie je hierbij betrekt. Laat alle invalshoeken meebeslissen.

We helpen je graag bij het vormgeven en realiseren van een effectieve governance-aanpak die past bij de organisatie.

onze focus ligt op een duurzame gedragsverandering

Om een wendbare organisatie te worden en mensen slim te laten samenwerken, werken wij met werkscenario’s. Deze zijn praktisch en direct toepasbaar in het dagelijkse werk. Alles draait om leren, ervaren en experimenteren in de praktijk. Zo maken we gedragsveranderingen blijvend en direct toepasbaar in het dagelijks werk.

Dat niet alleen, we laten de blauwdrukken van onze veranderaanpak en werkscenario’s bij u achter. Met deze informatie en de zelflerende teamomgeving die we creëren, pakt u die volgende verandering moeiteloos zelf op.

meer informatie
of bel 085 07 95 821

waarom work21?

  • Integrale, mensgerichte aanpak
  • Voor een duurzame gedragsverandering
  • Jarenlange ervaring in veel branches
  • Focus op zelfredzaamheid bij toekomstige veranderingen

work21 in de praktijk

dpd

work21 ontwikkelde end-to-end veranderplan, inclusief communicatie (management) opleidingen, dashboards en support.

meer info

bekend van

meer informatie

Ben je na het lezen van onze website nieuwsgierig geworden naar work21? Laten we dan kennismaken, want wij geloven dat een goede samenwerking begint met een klik.

Robin Hartlieb

Laat je gegevens achter en ik kom er zo snel mogelijk op terug!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.