een demo aanvragen?
dat kan!

We laten graag zien wat workstyle
voor jouw team kan bieden

workstyle

Méér focus, resultaat en plezier in je team?

Terwijl we hybride of op afstand werken gaat het werk gewoon door. Klanten worden veeleisender, burgers mondiger, regels strakker en technologische ontwikkelingen volgen elkaar steeds sneller op.

Zeker in deze tijd, waarin we grotendeels op afstand 'hybride' samenwerken, is het belangrijk goed samen te werken. Veel organisaties proberen in te spelen op veeleisende buitenwereld en omstandigheden. De business gaat gewoon door, klanten worden veeleisender, burgers mondiger, regels strakker en technologische ontwikkelingen volgen elkaar steeds sneller op.

Een uitdaging dus om het werk slimmer te organiseren. Trainingen of voorschriften hebben daarop maar beperkte invloed. De sleutel ligt binnen het team, in het dagelijks gedrag en werkafspraken.

aan de slag

Op basis van onderzoek en jarenlange praktijkervaring ontwikkelde work21 een aanpak die al succesvol is ingezet bij een range aan organisaties.

Hierbij bepaal je op basis van een scan samen je focus als team. Op basis van de uitkomsten ga je als team en individueel aan de slag. Een praktische toolbox inspireert tot een andere manier van kijken en tot experimenten in het dagelijks werk. De opgedane ervaringen vertaalt het team in nieuwe werkafspraken en concrete vervolgstappen.

resultaten

Het team en de organisatie zien de concrete verandering in hun werk aan de hand van vijf thema’s uit de scan: 

 • meer regie en focus op je doel
 • door slimmer samenwerken
 • in een gezond en vertrouwd team 
 • door zelf slimmer/digitaal te werken
 • in gezonde persoonlijke balans 
De organisatie krijgt inzicht via focus en voortgang van de verschillende teams.

Stap 1

waar staan we, waar willen we heen?

In een eerste sessie verken je samen met je team hoe jullie op dit moment werken. Aan de hand van een zelfscan brengt je dit in kaart aan de hand van vijf thema’s. Jullie bepalen de sterktes en uitdaging van je team: wat zien jullie als concrete stap? De teamsessie kan fysiek of juist online plaatsvinden.

Stap 2

experimenteer in je dagelijkse werk

In een tweede sessie gaat het team aan de slag op basis van de gekozen focus. Een toolbox biedt naast voorbeelden en inspiratiebronnen vooral een brede range praktische experimenteerkaarten.

In je dagelijkse werk probeer je een nieuwe aanpak uit. Je experimenteert samen met collega’s uit je team, binnen je organisatie, of zelfs met betrokkenen uit de keten. Waar je vast loopt is er uiteraard praktische ondersteuning beschikbaar, in de vorm van naslag, training of coaching.

Stap 3

vertaal ervaringen in team-afspraken

In een derde sessie kijk je samen met je team terug. Wat waren ‘taaie’ punten waar je nog vast liep? Wat waren leerervaringen en successen? Hoe vertaal je deze in concrete teamafspraken waar je elkaar aan houdt in je dagelijkse werk?

Je merkt het verschil:

 • je pakt regie met focus op je doel
 • je werkt slimmer samen
 • je team is gezond en vertrouwd
 • je werkt zelf digitaler en slimmer
 • met ‘n gezonder persoonlijke balans

kortom..

Je bepaalt als team zelf je ambitie en dus de tools uit de toolbox. Van experimenteerkaarten, tot e-learning modules, en interactieve inspiratiesessies. Van opstart, tot uitproberen in het dagelijkse werk, tot borging van afspraken. Een team kan zelfstandig aan de slag, of ondersteund met een facilitator. Het is tijd om aan de slag te gaan! .

Contact

Ben je na het lezen van onze workstyle aanpak nieuwsgierig geworden naar meer? Laten we dan kennismaken, want wij geloven dat een goede samenwerking begint met een klik.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.